Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ О САРАДЊИ СА ШЕШЕЉЕМ: Социјалисти никад нису били издајници

0

Лидер СПС Ивица Дачић каже да социјалисти никада нису били издајници и да коалиција са СРС на локалним изборима у Мионици није најава сарадње са том странком.

Може да буде, али не мора да значи

Ипак, остварене резултате треба имати у виду, каже он.

– Све те резултате треба имати у виду, зато што би то можда могло да буде, али не кажем да ће бити, нити да смо размишљали – нагласио је лидер социјалиста за РТС.

Појашњава да када су у питању избори у Београду прво ће разговарати са напредњацима да ли иду на заједничку или одвојене листе. „Уколико идемо на одвојене листе, онда можемо да разговарамо ко би још могао да учествује на листи“, рекао је Дачић и додао да социјалисти „никада издајници нису били“.

Говорећи о коментарима у медијима где је њихова коалиција (СПС-ЈС-СРС) у Мионици називана „удружењем партизана, четника и најевропљанина“, али и „урнебесном коалициијом“, он је рекао не зна како ту коалицију други оцењују нити га интересује.

Говорећи о оствареним резултатима на локалним изборима у пет општина он је подсетио да су са напредњацима ишли заједно у три општине – Пећинцима, Неготину и Костолцу и да су остварени изузетни резултати.

– У Неготину и Костолцу резултати су бољи за пет одсто него на председничким изборима. То значи да је наша коалиција прихваћена медју градјанима – рекао је Дачић и додао да су задовољни и резултатима у Мионици где су ишли на изборе заједно са ЈС Драгана Маркоцића Палме, и СРС Војислава Шешеља.