Прочитај ми чланак

ДАЉЕ НЕЋЕШ МОЋИ: У петак протест Двери против ГМО

0

Dveri-pokret-za-zivot-srbije

Покрет Двери у петак, 29. новембра у 13 часова испред скупштине града Чачка организује протест против намера владајућег режима да дозволи увоз и промет ГМО семена и хране у Србији. 

Повод за организовани протест Покрета Двери је заседање Одбора за пољопривреду Скупштине Србије који се у петак и суботу састаје у Чачку, а чија ће централна тема бити управо либерализација увоза ГМО семена и хране. Ово је нова уцена из Светске трговинске организације и Европске Уније коју Влада Србије мора да испуни до краја године.

Покрет Двери позива све родољубиве покрете, еколошке организације и грађане који се противе ГМО удару на наше здравље, заштиту животне средине и домаћу привреду да нам се придруже у петак, 29. новембра у 13 часова испред зграде скупштине града Чачка да заједно дочекамо ГМО-лобисте из Скупштине Србије и покажемо им шта мислимо о њиховом плану даљег уништавања државе. Почетак седнице скупштинског Одбора за пољопривреду заказан је за 14 часова.

Грађани Србије треба да знају: ко једном засеје њиву ГМО семеном, више не може да сеје ништа друго изузев ГМО. Не постоји домаће ГМО семе, већ га морамо увозити, па ћемо тако постати зависници од мултинационалних компанија које продају ГМО семе. На тај начин уништавамо и домаћу семенску индустрију која је у овом тренутку изузетно профитабилна, јер наше домаће класично семе које нема ГМО тражи читав свет.

Сејањем ГМО семена трујемо наше пољопривредно земљиште и уништавамо потенцијал Србије да постане велики произвођач органске, здраве хране, у чему је будућност. И, што је најважније, студије више великих европских и светских научника потврђују штетност ГМО по здравље становништва, јер исхрана ГМО храном изазива канцере, стерилитет, бројне инфекције и друге здравствене проблеме.

Чачак је био први град у Србији који је донео Декларацију против ГМО, а након тога преко 80 градова и општина учиниле су исто. Време је да Чачак сада поведе велику свенародну побуну против ГМО-лобиста и тровања нације коју нам спрема Влада Србије. Добро дошли да се заједнички изборимо против тровања нашег здравља и уништавања домаће пољопривреде са ГМО семеном и храном!          

Информативна служба Покрета Двери