Прочитај ми чланак

Дачић: Прихватам смену команданта Жандармерије Братислава Дикића!

0

Bratislav-Dikic-komandant-Zandarmerije

(Бета)
БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да ће прихватити захтев директора полиције Милорада Вељовића за разрешење команданта Жандармерије Братислава Дикића.

„Потписаћу захтев не улазећи у разлоге за разрешење“, рекао је Дачић новинарима у Влади Србије.

Дачић је поменуо и да је имао своје кандидате и када је Дикић постављен за команданта Жандармерије, али није рекао о коме је реч.

Он је додао и да је Жандармерија велика оружана формација у оквиру полиције и да ће хитно да реагује.

Директор полиције Милорад Вељовић проследио је јутрос захтев за смену команданта Жандармерије Братислава Дикића после хапшења припадника Жандармерије А.К. због сумње да је убио и спалио два мушкарца.

Вељовић је рекао да је захтев проследио Влади Србије и да мисли да је већ потписан, јер, како је истакао, „одлагање не иде ником у прилог после убиства младића у Рековцу“.

„Тај човек који је то урадио није представник Жандармерије. То су изроди од полиције и државе. Предложио сам (председнику Владе Србије и министру унутрашњих послова Ивици) Дачићу смену Дикића и то је најмање што могу учинити. Немам речи. То се не сме никад поновити“, рекао је Вељовић у седишту МУП-а.

Дикића су поједини медији раније доводили у везу са криминалним групама.

Припадник Жандармерије А.К. ухапшен је јутрос због сумње да је убио и спалио два мушкарца због дуга. Полиција сумња да су двојица младића убијени из ватреног оружја код Краљева, а затим довезени до села Ратковић, код Рековца, где су њихова тела спаљена у аудију. Сумња се да су убијени С.Т. (28) и А.Н. (29) из Јагодине. Осумњичени је наводно дуговао новац А.Н.