Прочитај ми чланак

Дачић и Тачи причали и о Оливеру

0

374251_oliver-ivanovic--ap--d.-v._f

„Затражили смо да ЕУ заложи свој ауторитет да бисмо знали о чему је реч, зашто је дошло до тих хапшења, а то значи да не желимо да утичемо на рад правосудних органа, али да нам се да разјашњење због чега је то урађено, имајући у виду да то може да дестабилизује политичку ситуацију на северу Косова“, рекао је Дачић.

Данас је одржана још једна рунда преговора Дачића са Хашимом Тачијем, уз посредовање високе представнице ЕУ Кетрин Ештон.

Лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливер Ивановић, ухапшен је 27. јануара и одређен му је притвор до 30 дана, због сумње да је умешан у ратне злочине и убиства после сукоба на Косову.

Почетком фебруара је ухапшен и пензионисани пуковник Министарства унутрашњих послова Србије Драгољуб Делибашић. Њему се на терет стављају тешка кривична дела током 1999. и 2000. године у Косовској Митровици, повезана с предметом Оливера Ивановића, рекао је раније његов бранилац Дејан Васић.

Дачић је рекао да је данас било речи и о техничким питањима организације на Косову за парламентарне изборе у Србији.

„То ће све бити урађено у координацији са ОЕБС-ом“, истакао је Дачић.

Он је рекао да је данас поменута и ситуација у БИХ, али је додао да је Кетрин Ештон о томе већ раније причала и са шефовима дипломатија ЕУ и са министрима иностраних послова земаља кандидата за чланство у ЕУ.

(Вести онлајн)