Прочитај ми чланак

Да ли ће Вучић и Тадић у коалицију?

0

vucic tadic_orig

Након што је Нова демократска странка дала кворума у Скупштини, поставаља се питање да ли је на помолу коалиција са СНС? И у СНС и у НДС то негирају.

Одлуку посланика који су се прикључили Новој демократској странци да обезбеде кворум власти како би био укинут имунитет Драгану Томићу (СНС), део политичке јавности видео је као први корак будуће сарадње Бориса Тадића и Александара Вучића.

Међутим, у таборима СНС и НДС одбацују спекулације да постоји неки тајни договор.

Посланик Ненад Константиновић, који је напустио ДС и прикључио се струји Бориса Тадића, каже за „Новости“ да НДС не подржава садашњу владу и да нема назнака сарадње са партијама власти након избора.

„Питање укидања имунитета посланику који се сумњичи да је украо 80 милиона евра од грађана Србије за нас је питање морала, а не странчарења. Иако су неке странке опозиције то хтеле да спрече, ми смо дали кворум како би грађани добили осећај правде, јер свака афера мора да добије судски епилог“, казао је он.

Вођа напредњака у парламенту Зоран Бабић, такође, истиче да подршка НДС не значи било какав договор.

„То видим само као подршку политици нулте толеранције у борби против корупције и криминала коју спроводи Александар Вучић“, казао је Бабић.

Иако тадићевци тврде да се ништа не крије „иза завесе“, шеф ДС у Скупштини Борислав Стефановић ипак не верује у ту причу.

„Давањем кворума су показали да желе да сарађују са Вучићем у будућности“, рекао је Стефановић.

(Вечерње новости)