Прочитај ми чланак

ЧЕДА, О НАПАДИМА НА ЊЕГА: „Легија, Шешељ, Вучићевић… Још само Ханибал Лектор“

0

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић истакао је да би онај ко га напада био гори од оних који су га до сада све нападали мора да буде Ханибал Лектор или Кајзер Созе.

ceda (1)„Легија, Шешељ, Цане, Вучићевић… Следећи ко ме нападне, да би био гори од њих, мора да буде Ханибал Лектор или Кајзер Созе”, написао је Јовановић на Твитеру.

Ханибал Лектор је лик којег је у неколико филмове, почевши са “Кад јагањци утихну” играо Ентони Хопкис који је за то добио Оскара и један је од најупечатљивијих филмских негативаца у историји, док је Кајзер Созе мистериозни главни негативац из филма “Дежурни кривци”.

Подсећамо, Јовановић се последњих дана преко медија често сукобљавао са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

Додик је тако изјавио да никада не би могао да уради оно што је Чедомир Јовановић урадио појављивањем и изјавама у Сребреници.

Лидера ЛДП назвао је „политички неконтролисаном, ненавођеном ракетом“, која као готову ствар прихвата „лажи и стереотипе“.

Из ЛДП су на то одговорили да је Додик угрожава интересе српског народа. Како кажу, Додик то чини користећи се „екстремним национализмом као јединим преосталим алатом за очување власти“.

Сам Јовановић је пре тога позвао на престанак негирања геноцида у Сребреници и навео да би требало обуставити подршку Додику, док је Додик Јовановића назвао “егзибиционистом српске политике”.

„Чуј Додика, ја издајник поред њега који је на власт дошао у америчком тенку, а опстаје у руском“, написао је недавно Јовановић на Твитеру.

Чедомир Јовановић отишао је ове године у Поточаре на обележавање годишњице злочина у Сребеници. Начелник општине Сребеница Ћамил Дураковић раније је изјавио да у Сребеницу нису добродошли званичници из Србије, као и да могу да дођу само они који прихватају да се у Сребеници догодио геноцид.