Прочитај ми чланак

Чанак: Уставни суд не реагује на дивљање забрањених организација

0

nenad-canak

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак рекао је јуче да осам година чека закон о финансирању Војводине, да то питање најзад мора да се реши

– Занимљиво је да Уставни суд Србије није реаговао на то, као ни на дивљање забрањених организација и ни на шта што није дневнополитички интерес, али зато муњевито реагује када је у питању ствар око ингеренција Војводине – указао је Чанак.

Он је упозорио на то да, уколико држава Србија жели да је ико схвати као земљу која се бар мало држи икаквог права, Скупштина хитно мора да усвоји закон о финансирању Војводине. На питање да ли очекује да ће се то решити уочи покрајинских избора, лидер ЛСВ-а је одговорио да то није искључено, да то може бити један од предизборних потеза владајуће стране, али да не верује да ће закон бити усвојен док не прођу покрајински избори.

– На моју жалост, покрајинска администрација се не сматра делом државне администрације, већ се на њу гледа као на некакав неприродан израстак са стране. То је погрешно и докле год се буде тако поступало према Покрајини, то ће само водити све даљој интернационализацији питања Војводине – поручио је Чанак.

(Дневник)