Прочитај ми чланак

Будва: Ускоро размена амбасадора Црне Горе и квазидржаве Косово

0

Црна Гора и квазидржава Косово размениће ускоро амбасадоре, чиме ће успоставити пуне дипломатске односе, најавили су данас председник Црне Горе Филип Вујановић и „председница квазидржаве Косово“ Атифете Јахјага.

Вујановић и Јахјага су рекли да ће црногорска национална заједница на Космету у најскорије време добити уставну верификацију, чиме ће се испунити услов Подгорице за размену амбасадора, јавља Мина.

„Национална заједница Црногораца на Космету биће призната у Уставу лажне државе Косово, а имаће и аутентичне представнике у косовским институцијама. Након тога, а верујем да ће се то десити у најскорије време, доћи ће до размене амбасадора“, рекао је Вујановић новинарима.

Он је рекао да између Црне Горе и Космета нема отворених питања и да се ускоро може очекивати потписивање споразума о граници.

Јахјага је навела да је питање статуса Црногораца на Космету ушло у скупштинску процедуру, оцењујући да ће та тема бити решена убрзо.

„Тај процес је при самом крају и очекујем да одмах након тога дође и до размене амбасадора“, рекла је она.

Вујановић и Јахјага су у Будви учествовали на Четвртом регионалном састанку, коме су присуствовали и председници Македоније и Албаније Ђорђе Иванов и Бујар Нишани.

Председник Србије Томислав Николић није дошао на овај скуп, подсећају Вијести.

(Фонет)