Прочитај ми чланак

БРНАБИЋ: Харадинај ниједним гестом није показао да може да му се верује

0

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да се нада да ће се најава да је косовски премијер Рамуш Харадинај спреман да стави на дневни ред Владе Косова расправу о могућој суспензије такси на робу из Србије остварити што пре због српске привреде, али и због наставка дијалога са Приштином о нормализацији односа.

„Ово траје јако дуго. Сваки дан којим се продужава (важење такси) је нови удар на регионални мир и стабилност, али и на привреду Србије“, рекла је премијерка.

Она је питала ко ће да надокнади губитке произвођачима из централне Србије за период важења такси, које су последица одлуке која је у супротности са Цефта споразумом.

„Харадинај није ни у једном тренутку, ниједним гестом, показао да може да му се верује да ће оно што каже и да испуни“, рекла је премијерка и изразила очекивање да ће овај пут да је демантује.

Она је захвалила свим партнерима Србије који су до сада недвосмислено говорили како је понашање Приштине у вези са увођењем такси представљало кршење свих споразума и било у супротности са свим вредностима повезивања и сарадње у 21. веку, као и регионалној стабилности.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!