Прочитај ми чланак

Брат Ане Брнабић: Док је она премијерка, нећу да будем колатерална штета

0

Игор Брнабић, брат премијерке Ане Брнабић, недавно је поднео оставку на место директора у компанији Асеко, која је годинама уназад склапала низ послова са државом. Он за Инсајдер наводи да је поднео оставку јер више не жели да буде тема политичке кампање, те да му је доста да буде колатерална штета.

“Ја нисам тема целе те кампање. Асеко није тема целе те кампање. Тема те кампање је Ана Брнабић. Мени је доста тога да ја будем ту нека колетарална штета”, навео је за Инсајдер Игор Брнабић.

FOTO: PrintScreen

Он је рекао да веома цени то што његова сестра ради и да жели да је подржи.

“И ова оставка је један до начина да је ја подржим. Да сутра не може нико да каже ево шта је сада са сукобом интереса. Ево шта је – ја нећу радити више у Србији до даљњег, док год је она премијерка ја нећу бити на овом тржишту. Да нико више у будућности не би могао да ми постави питање да ли је нешто било фер или није било фер, да буде све транспретно и да идемо даље”, рекао је Игор Брнабић у интервјуу за Инсајдер.

Интервју са братом премијерке гледаћете у трећој епизоди серијала Инсајдер “Политика као бизнис, држава као партијски плен” која је на програму телевизије Н1 у четвртак у 21 сат. у Истој емисији видећете и које фирме бележе драстичан раст прихода у пословима са државом, ко иза њих стоји, на каквим су пословима ангажоване, зашто на тендерима за дигитализацију јавне управе нема конкуренције.