Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Вучић расписује изборе јер већ сутра би освојио дупло мање гласова

0

bosko-obradovic-u-dijaspori-2014

Месецима уназад Двери траже ванредне републичке изборе јер актуелна власт државу води у комплетну демографску, безбедносну, економску и социјалну пропаст.

Изневерили су сва предизборна обећања, уништили остатке домаће производње, посебно пољопривреду, на тоталној су распродаји сва преостала наша природна и привредна богатства, смањене су плате и пензије, повећана цена струје, нових радних места нема, а и даље се хрли у ЕУ и НАТО по сваку националну цену, иако је више од 50% грађана Србије против ЕУ, а више од 90% грађана Србије против уласка у НАТО.

Александар Вучић је добро свестан да му свакога дана пада рејтинг и да ако чека редовне изборе може остати без икаквог рејтинга. То је главни разлог зашто размишља о ванредним изборима: да би сада освојио највише што може, јер ће већ сутра освојити дупло мање гласова. Други разлог је тај што СНС много слабије стоји у Војводини од републичког просека и има огромне проблеме и поделе у многим градовима и општинама Србије, што угрожава изборни резултат СНС на покрајинским и локалним изборима када би се они самостално одржавали, па се повезивањем ових избора са ванредним републичким изборима тај резултат жели побољшати.

Од октобра прошле године, од када смо објавили почетак сарадње Двери и ДСС, наш патриотски блок је у константној предизборној кампањи, заједно са групом најистакнутијих српских интелектуалаца предвођених Костом Чавошким, Милом Ломпаром, Ђорђем Вукадиновићем, Слободаном Антонићем, Слободаном Рељићем, Рајком Петровим Ногом, Гојком Ђогом, Синишом Ковачевићем… Заједнички Божићни проглас у 10 тачака означио је формирање Нове српске опозиције и ми смо апсолутно спремни за изборе на свим нивоима.

Наш програм је алтернатива комплетној политици актуелне власти: ми смо за прекид преговора са ЕУ, сарадњу са појединачним земљама Европе и окретање ка стратешкој сарадњи са Русијом, ми смо против продаје Телекома, ЕПС-а и пољопривредног земљишта странцима, ми смо за економски патриотизам – подршку искључиво домаћој привреди и пољопривреди, ми смо за породичну политику и борбу против беле куге, као и за социјалну солидарност где ће коначно бити донет Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. до данас, а онда помогнути социјално најугроженији слојеви становништва…То ће бити прва проба наше патриотске сарадње и очекујем добар изборни резултат и повратак патриотских снага у Скупштину Србије, као и по први пут улазак представника Двери у републички парламент као једине нове политичке опције на српској политичкој сцени данас.

Једном речју, радујемо се паду Владе Александра Вучића и наступајућим ванредним изборима.

Бошко Обрадовић, председник Српског Покрета Двери

Извор: СРБИН.ИНФО