Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ, председнички кандидат Двери: Ја сам нова Европа

0

Предстојећи избори ће бити изјашњавање грађана којим путем желе да иде Србија - они треба да одлуче да ли желе да Србијом и даље управљају они које нису изабрали, чиновници из Брисела, ММФ-а, Светске банке, НАТО-а, или хоће независну Србију која има право да одлучује какву ће будућност да гради и са ким ће да сарађује, каже за Недељник Бошко Обрадовић, који ће бити председнички кандидат Двери на изборима догодине.

bosko obradovic

Предстојећи избори ће бити изјашњавање грађана којим путем желе да иде Србија – они треба да одлуче да ли желе да Србијом и даље управљају они које нису изабрали, чиновници из Брисела, ММФ-а, Светске банке, НАТО-а, или хоће независну Србију која има право да одлучује какву ће будућност да гради и са ким ће да сарађује, каже за Недељник Бошко Обрадовић, који ће бити председнички кандидат Двери на изборима догодине.

Главни одбор Двери је још пре три месеца дефинитивно преломио да се кандидујем за председника Србије. Само је медијима требало мало времена да се навикну на кандидата који није из познатог и намештеног шпила карата. Шта Србији више имају да кажу и понуде Томислав Николић, Александар Вучић, Ивица Дачић, Расим Љајић или Војислав Шешељ, који су већ 26 година на политичкој сцени, рекао је у интервјуу за Недељник Бошко Обрадовић, лидер Двери.

„Председник Србије не сме да има купљену диплому, јер каква је то порука младима и високообразованима у Србији: да беже из ове земље јер се никада неће остварити у струци из разлога што на њихова места долазе кандидати СНС-а са купљеним дипломама? То је само један од пресудних разлога што је толики одлив наших најталентованијих људи у иностранство. Због тога сам и преломио да се кандидујем: хоћу да будем председнички кандидат свих оних који су отишли или размишљају да оду из Србије. Баш зато што никада нисам отишао, иако сам у име Двери обишао цео свет и преко 60 српских заједница у Европи, Америци, Канади, Аустралији и Јужној Африци“, рекао је Обрадовић.

Он је поручио да је „главни циљ промена политике и победа над председничким кандидатом СНС-а како би се успоставила равнотежа власти и ограничио лични режим Александра Вучића“.

„Председнички избори ће бити изјашњавање грађана за пробриселског, пронатовског кандидата или патриотског кандидата. Вучића може да победи једино патриотски, а не прозападни кандидат. Промена политике може да крене са овог нивоа, грађани имају шансу да гласају за промену“, каже Обрадовић.

Обрадовић је рекао да нема проблем да разговара и да се солидаришем са опозицијом по свим кључним начелним демократским питањима. А на питање зашто опозиција не може да се договори око заједничког кандидата на изборима, он је одговорио:

„Сагласан сам са аргументом да је важно да победом опозиционог председничког кандидата ограничимо свевлашће СНС-а. Међутим, шта после тога? Једном смо имали политику ‘Само нека падне Милошевић – па нека дође и црни ђаво’, и црни ђаво ДОС-а је дошао по своје.“