Прочитај ми чланак

БОШКО: Ако Вучић мисли да распише овакве изборе, нека зна да тих избора неће бити

0

Челници Савеза за Србију (СЗС) поручили су да неће дозволити да власт "прави нерегуларне изборе" и да под овим условима Савез неће учествовати на њима, напомињући да ће наставити да поштују Споразум са народом.

„Наши захтеви су оправдани, а нема одговора и нема преговора. Ако неко мисли да на тај начин може да организује следеће изборе онда мора да зна да тих избора неће бити. Како их неће бити о томе ћете у наредном периоду чути од свих нас из опозиције који нећемо више дозволити да неко прави нерегуларне изборе, унапред покрадене, намештене, без икаквих медијских слобода“, рекао је председник Покрета Двери Бошко Обрадовић на конференцији за новинаре СЗС посвећеној двогодишници Владе Србије за коју је речено да су је обележили неуспеси и афере.


Он је рекао да ову владу прате највеће афере и да су јој то највећи резултати, тако да сви министри треба да поднесу оставке, на челу са Аном Брнабић која се ништа не пита, „јер је прави председник владе и министар у свим ресорима Александар Вучић“.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас је, на питање о даљим активностима, рекао да ће СЗС наставити да ради оно што је радио у претходних осам, девет месеци када је постао најозбиљнија опозициона организација.

„Наставићемо да радимо све оно што смо потписали кроз Споразум са народом и са још неким политичким чиниоцима, поштујући обећање које је дато грађанима, да на оваквим изборима, под оваквим условима, нећемо учествовати“, рекао је Ђилас.

Он је рекао да ће се СЗС трудити да, као и до сада, мирним средствима укаже на оно што није добро.

„Избегаваћемо конфликте, трудићемо се да ту мржњу и агресију која долази од власти ни на који начин не распирујемо“, рекао је Ђилас, наводећи да је планирано да се током лета одржи низ трибина и акција, током којих ће СЗС износити критике због поступака власти и грађанима представити решења.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!