Прочитај ми чланак

АНА ЈЕ ПОКУШАЛА ДА БУДЕ ВУЧИЋ – завршило се трагикомично

0

Премијерка Србије Ана Брнабић и косовски министар Беџет Пацоли кратко су се сусрели у згради УН у Њујорку. Наша премијерка која предводи државну делегацију на Генералној скупштини УН покушала је да буде духовита али је заправо још више себе покопала.

Кратак и неформалан разговор између Брнабић и Пацолија трајао је 15 секунди, колико је премијерки било потребно да, што би наш народ рекао, лупи и остане жива. Пре него што је стала пред новинаре како би дала изјаву, Беџет Пацоли јој је пришао и руковао се са њом. Док су се руковали, премијерка га је самоуверено, у Вучић-стилу, питала од кога је добио дозволу да борави у Уједињеним нацијама.

„Вашу дозволу сам добио“, рекао је Пацоли на српском, на шта је Ана Брнабић одговорила: „Није моја, да сте питали мене…“. Вероватно је хтела да каже: „Да сте питали мене, ја бих по старом добром обичају замуцкивала и покушала да прећутим све.“ Што је заправо и урадила.

Пацоли је потом прокоментарисао: „Ово је госпођа коју уважавамо јако пуно“, након чега је премијерка Србије отишла. Вероватно је слаба на сарказам, или више воли да је зову госпођица.

Али, чекајте, је л’ се и вама јавља слика необавештеног Коштунице, да ли се то историја понавља? Премијерка Брнабић је на тренутак заборавила да дужност коју обавља нажалост не подразумева да доноси одлуке као што је долазак косовског министра у Њујорк, то је привилегија неког другог политичара у нашој држави.

Брнабић је тако пропустила прилику да одговори Пацолију и понела се као… Па, Ана Брнабић. Од ње се никада није очекивало да било шта предузме, а још мање одлучује. Најсмешније је то што премијерка државе не зна оно што зна „неки тамо“ министар, и то је читава политика којом се Ана успешно води – ништа нисам видела, ништа нисам чула.

Пацоли је тако постигао гол у гостима, и једино што нама преостаје је да чекамо Дачића и вечеру, па да се вадимо на начин на који само он уме.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!