Прочитај ми чланак

АМБАСАДОР АЛЕКСАНДАР ЧЕПУРИН: Русија јасно каже Косово и Метохија је Србија

0

cepuam ambas

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин изјавио је вечерас, на пријему организованом поводом државног празника Дана народног јединства, да „Русија јасно каже Косово и Метохија је Србија“.

„Говоримо не насртајима на територијални интегритет Србије и Русије. Русија јасно каже Косово и Метохија је Србија. Говоримо да очувању традиције, језика, вере. Нећемо заборавити нашу ћирилицу, да очувамо наше корене“, рекао је он.

У амбасади Руске федерације у Београду вечерас је, поводом руског државног празника Дана народног јединства, одржан пријем коме су присуствовали и председник Народне скупштине Небојша Стефановић и бивши председник Генералне скупштине УН и независни посланик Вук Јеремић.

Руски амбасадор Александар Чепурин поздравио је званице, њих око 300, говорећи о очувању суверенитета и територијалног интегритета Русије и Србије о неговању традиције, језика и вере.

 “Не желимо нове берлинске зидове, можемо да се прикључимо овим или оним заједницама држава, али желимо и даље енергично да развијамо руско-српски, европски културно-цивилизацијски простор. Не треба да нас тамо позивају. Живимо унутар њега већ другу хиљаду година”, рекао је Чепурин.

Амасадор Чепурин најавио је да ће Београд сутра посетити генерални директор “Гаспрома” Алексеј Милер.

(Фонет)