Прочитај ми чланак

Лавров: Одузимање пасоша Ритеру је доказ да су САД постале полицијска држава

0

Било које француско војно особље у Украјини, било да су тамо као инструктори или плаћеници, представља легитимну мету за Руску Федерацију, поручио је шеф руске дипломатије

Одбијање Вашингтона да дозволи Скоту Ритеру да присуствује на СПИЕФ-у још једном доказује да су Сједињене Државе постале полицијска држава, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Ово је само још један пример, поред многих, који потврђују да су САД, које себе називају лидером демократије у целом свету, одавно постале полицијска држава“, казао је Лавров на конференцији за новинаре са својим афричким колегом Жан-Клодом Гакосом у Конгу.

Лавров је додао и да било које француско војно особље у Украјини, било да су тамо као инструктори или плаћеници, представља легитимну мету за Руску Федерацију.

„Има разлога да се верује да они тамо већ раде и да су легитимна мета“, навео је руски министар спољних послова.

Он је додао да Запад „жели да има нацистичку Украјину за стални притисак на Русију“.

Говорећи о односима са Републиком Конго, Лавров је рекао да ће Русија наставити да развија војно-техничку сарадњу са том земљом, као и да је руководство те земље потврдило своје намере да развија те односе.

„Наставићемо интензивну војно-техничку сарадњу, а то је и потврдио председник Сасу Нгесо, у интересу јачања одбрамбених способности Републике Конго“, прецизирао је.

Лавров је данас допутовао у Републику Конго, чиме се наставља његова афричка турнеја.