Прочитај ми чланак

Александар Вулин: Бошњаци су добродошли у Братунац

0

Aleksandar_Vulin-mc.rs

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да изјаве, према којима политички врх Србије није пожељан на комеморацији у Поточарима, подижу политичке тензије, и поручио да је Србија окренута регионалном миру и сарадњи, али да јој је све теже да то ради сама.

Вулин је уједно и позвао све представнике бошњачког народа да дођу на комеморацију у Братунцу, да погну главу и разумеју патњу, муку и све што се догодило на просторима Босне и Херцеговине.

– „Ја ћу бити на комеморацији у Братунцу, и гарантујем да им се неће десити оно што се десило Александру Вучићу у Сребреници, и да ћу бити заједно са њима, и да неће полетети ниједан камен на њих, и да нико неће покушати да их убије“ – рекао је Вулин одговарајући на питања новинара.

Вулин је додао да ће се представници бошњачког народа у Братунцу осећати као добродошли, истичући да је „добро дошло свако људско биће које разуме патњу другог људског бића“.

– Прошло је годину дана, а још не знамо ко је одговоран за покушај убиства. Прошло је годину дана и, уместо да идемо напред, ми се враћамо у сукобе и поделе. Србија је окренута регионалној сарадњи, миру и помирењу, али је све теже да то ради сама“. Александар Вулин

Министар за рад је изјавио и да је од поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића очекивао да се извини за ружан говор о Србима, као и од начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића да ће реаговати и заштитити своје српске суграђане од увреда.