Прочитај ми чланак

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Залажем се за разграничење са Албанцима!

0

Залажем се за разграничење са Албанцима, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

„Ја се залажем и то не кријем, свакако се залажем и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима“, рекао је Вучић новинарима у Шиду.

„Да имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада – то је увек извор потенцијалних сукоба и проблема“, објаснио је.

Да ли ћемо успети у разграничењу не зависи од нас, каже и примећује: „За танго је потребнио двоје“, рекао је председник Србије.

Он је рекао да се не може побеђивати без политике и садржаја.

„Не можете да побеђујете тако што ћете затворити железару и оставити 5.000 људи без посла а после критикујете оне који тим људима обезбеде посао“, рекао је Вучић.

Председник Србије најавио је данас да ће бити повећане субвенције за погоне и фабрике које ће се бавити прерађивачком индустријом.

Вучић је истакао да је за државу веома важна прерађивачка индустрија меса, воћа и поврћа.

„Оно што је важно за све који заинтересовани, даћемо веће субвенције за погоне, фабрике које ће да раде прераду и ускоро ће та одлука бити донета. То је оно што нам недостаје“, рекао је Вучић новинарима у Шиду, где је обишао кланицу Срем Шид.

Подсетио је да је угашен велики број фабрика, попут Србијанке и Будимле, све што нам је, каже, чувало источну, централну и западну Србију.

„Па, полако.. једно по једно да обнављамо. Али, морамо и нове погоне да имамо. Верујем да ће пријатељство које имамо и са Кином, Турском и другима и сви конкретни уговори које имамо, донети много доброг у наредном периоду“, рекао је Вучић.