Прочитај ми чланак

ОБРАЗ: Поводом годишњице НАТО агресије и изрицања пресуде Радовану Караџићу‏

0

Покрет Образ позива све родољубиве Србе да данас у 12 часова присуствују богослужењу у цркви Светог Марка у Београду, односно у храмовима СПЦ широм наше Отаџбине, где ће бити служен парастос војницима и цивилима страдалим у НАТО агресији 1999. године.

Тиме ћемо на најпримеренији начин одати пошту невиним жртвама, а уједно се помолити Богу за др Радована Караџића и све остале Србе којима наши непријатељи суде само због тога што су храбро и пожртвовано бранили свој народ и државу од злочина усташа, џихадиста, шиптарских терориста и НАТО убица.

Сви остали скупови најављени поводом 17. годишњице НАТО агресије — митинг Српске радикалне странке, „Марш сећања“ Националног српског фронта, концерт „Косовских божура“ и београдских репера 24. марта, као и митинг Српског сабора „Заветници“ 27. марта — могу имати смисла једино уколико су оплемењени претходним учешћем на богослужењу под окриљем Цркве Христове. У супротном, без Бога, Цркве и молитве, свако окупљање, ма колико било заоденуто у родољубиво рухо, неминовно се своди или на пуки предизборни маркетинг, или на узалудно трошење народне енергије без икакве наде да ће се политичке и друштвене прилике тиме променити на боље.

Због тога још једном позивамо и грађане и политичке прваке да на првом месту присуствују данашњем парастосу, а потом осталим скуповима по свом нахођењу.