Прочитај ми чланак

Зашто су марширале патриоте на анти-НАТО протесту

0

УСТАЛА СРБИЈА: Одржан анти-НАТО протест у Нишу (ВИДЕО)

Представници Српског сабора Заветници, Покрета за Србију и Патриотског покрета Србије затражили су са анти-НАТО протеста недавно одржаног у Нишу расписивање референдума о сарадњи Србије са НАТО-ом, оценивши да је Закон о сарадњи са том алијансом понижавајући за земљу.

Са протеста, коме је присуствовало око две хиљаде људи, је оцењено и да тај закон мора бити враћен у скупштинску процедуру, а најављен је и нови протест 27. марта у Београду.

– Тај закон је понижавајући јер грађани Србије у Србији треба да гледају војнике НАТО алијансе који су до јуче убијали нашу децу, наше грађане, војнике и полицајце и били на страни непријатеља ОВК – рекао је на протесту бивши командант Жандармерије и полицијски генерал Братислав Дикић.

Према његовим речима, Србија мора да остане војно неутрална.

– У време када НАТО алијанса распоређује свој снаге према Руској Федерацији ми бирамо страну. Ми не можемо да окренемо леђа Руској Федерацији и земљама које су нас браниле у свим досадашњим ратовима – рекао је Дикић.

Милица Ђурђановић из Српског сабора Заветници поручила је да Србија није, нити ће икада бити НАТО колонија.

– Закон који је потписан тумачимо као вид окупације. Тражимо референдум, а истраживања показују да иза наших ставова стоји више од 80 грађана Србије – рекла је Ђурђановић.

Горан Петронијевић из Покрета за Србију казао је да грађане нико не треба да плаши НАТО бомбама.

Извор: Вести