Прочитај ми чланак

ОБАМА ПОРУЧИО: За Србију све што треба!

0

Barack Obama

ЊУЈОРК – Председник САД Барак Обама рекао је председнику Србије Томиславу Николићу у Њујорку да „може да му тражи шта год треба за Србију“, каже Николићева саветница.

Станислава Пак је навела да је сусрет председника био срдачан и да је Обама Николићу поручио да је Србија најзаслужнија за стабилност у региону.

Саветница за медије председника Србије је рекла и да очекује да ће следећи састанак са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић председник имати у хрватској престоници.

Говорећи о порукама које стижу из Загреба последњих дана, Станислава Пак каже да се председник на њих не обазире.

„Било какве изјаве неће променити политику мира и добросуседских односа коју води Србија. Изјаве председника хрватске владе говоре о њему, а ми не учествујемо у њиховој изборној кампањи“, рекла је она.

Како је истакла, сарадња председника са Владом Србије је конкретна и конструктивна и ради се у интересу Србије.

„То се види и сада велики број држава са уважавањем прихвата Србију, јер смо показали најбоље лице у многим случајевима, као сада са избеглицама“, рекла је она.

На питање како се у конкретну сарадњу са владом уклапа чињеница да нема много речи о председниковој платформи за Косово, она каже:

„Када дође време и та тема буде актуелна, платформа ће сигурно бити изнета на сто, у то нема никакве сумње.“

Председникова саветница је рекла и да ће Николић подржати сваку одлуку о изборима коју донесе премијер Александар Вучић, али је подвукла и да се не размишља о ванредним председничким изборима.

„Одлука је на председнику владе и он ће је донети. Ако процени да је то у најбољем интересу Србије, избори ће бити одржани и председник ће свакако подржати његову одлуку. Он подржава странку коју је основао и политику владе“, рекла је она.

Такође, рекла је да је кампања коју таблоиди воде против председника видљава свакодневно.

„Методе којима се користе су испод сваког нивоа, они износе најстрашније неситине. Очекивали смо да реагују надлежни органи, али се то није догодило. То раде они којима интерес Србије није на првом месту, али ја не бих да говорим о томе ко су ти људи и да ли су то тајкуни“, рекла је Станислава Пак.

 

Извор: Б92