• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Луначек до јуче геј лобиста, данас као известилац Европског парламента лобира за независност Косова
Прочитај ми чланак

Луначек до јуче геј лобиста, данас као известилац Европског парламента лобира за независност Косова

0

ПРИШТИНА – Известилац Европског парламента за Космет Урлике Луначек изјавила је да је неопходно што пре наставити дијалог Београда и Приштине и направити стратегију за север Космета и придобијање Срба.

Луначек је на конференцији за новинаре у Приштини рекла да постоји шанса да се дијалог настави, иако се, како је оценила, неким политичарима не жури, пренео је КиМ радио.

„Свуда постоји економска криза, млади људи чекају на посао, а политичка нестабилност није нешто што помаже. Мислим да дијалог мора да постоји, не само технички, него и политички, како би се нормализовали односе две државе”, рекла је Луначек.

 То је дијалог две државе, истакла је Луначек наводећи да је то јасно рекла српским званичницима.

„Неопходно је да српска влада прихвати све што је договорено у фебруару. Бивша влада је то требало да уради, то је договорено, на столу је и ти договори морају бити спроведени”, нагласила је Луначек.

 Она је посебно указала на нужност решавања питања севера Космета.

 „Влада у Приштини мора решити питање севера, мора допрети до Срба, мора имати стратегију на коју ће их придобити”, напоменула је Луначек.

 „Знам да ситуација за Србе на северу као ни за албанску владу на Космету није лака, али је потребна стратегија у којој ће се рећи да је север део Космета и да су грађани који тамо живе део Космета”, поручила је Луначек.

 

Подсећамо да је ова Аустријанка  обећала, бившем вођи ОВК, Јакупу Краснићију, да ће учинити све да лобира за независно Косово! више о томе можете прочитати овде