Прочитај ми чланак

Заштита изборне крађе: УРС на челу Министарства за државну управу!

0

Ако је веровати медијима Министарство регионалног развоја, државне управе и локалне самоуправе ће припасти УРС-у.

 

То на најбољи начин потврђује тезу изнету у специјалном броју часописа Двери српске у тексту „Промил по промил изборна крађа?“.

 

Аутор текста, инструктор ЦЕСИД, Душан Мишковић, наводи да су стари Латини имали обичај да приликом сваке сумњиве ситуације доносе закључак тражећи одговор на питање ко профитира те закључује да су све странке профитирале тиме што су СРС и Двери остале ван парламента, посебно УРС чије је учешће у Скупштини Србије потпуно спорно, односно по свему судећи УРС би био испод цензуса да није било изборне крађе.

 

УРС би добијањем овог министарства у потпуности заштитио свој профит тиме што би онемогућио иоле озбиљнији увид у Јединствени бирачки списак, без обзира да ли се ради о комисији коју би формирала Влада, Председник Републике или неко трећи. То нам посредно говори да је у бирачком списку један од кључева изборне крађе. То значи да ће се из овог министарства пружати максимални отпори увођењу контролних механизама у изборном процесу које су предложиле Двери, од којих се многи односе управо на Јединствени бирачки списак.

 

Коначно, имамо право и да се запитамо да ли је УРС посегао за преузимањем ингеренција над Јединственим бирачким списком управо из разлога објављивања озбиљних контролних механизама од стране Двери који би могли доказати недавну али и спречити будућу крађу?