Градоначелник Никшића позвао да се казне свештеници који су причешћивали грађане

0

Градоначелник Никшића Веселин Грбовић позвао је полицију и тужилаштво да казне четворицу свештеника Будимљанско-никшићке епархије који су у недјељу причешћивали вјернике у храму светог Василија Острошког у том граду.

Грбовић је рекао да је забринут због такве праксе с обзиром на епидемију вируса корона.

„Могу да кажем да смо непријатно изненађени поступцима господина Јокића, Маројевића, Јововића и Вукотића, који су приликом вршења службе са једном кашиком причешћивали поједине вјернике, и то је једна опасност ширења ове заразне болести. Надам се да ће службе и полиције и тужилаштва предузети своје мјере и наведене особе (свештенике) казнити“, казао је градоначелник Никшића.

Подсјетимо, на одлуку власти да забрани присуство вјерника на литургијама у Црној Гори, у понедјељак се огласила Митрополија црногорско-приморска и остале епархије СПЦ саопштењем у коме наглашавају да „Свето причешће није никада никога заразило“, али да примају к знању нове мјере црногорске Владе.

Из СПЦ су такође истакли и да приступ црногорских власти „навлачи сумњу и клевету на оно што је најсветије сваком православном хришћанину“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!