Прочитај ми чланак

Да ли Грчка враћа мере од 1. септембра?

0

Српске туристе обрадовала је вест у мају када је донета одлука да се у Грчкој укину све мере те да наши држављани могу ову земљу да посете само са пасошем, без икаквих ковид потврда и докумената. Ова одлука је на снази до 1. септембра, али шта након тога? Да ли се мере враћају или не?

Многи држављани наше земље жељно ишчекују септембар, јер ће тада моћи да летују по знатно нижим ценама и без велике гужве.


Да ли ће Грчка вратити ковид мере од 1. септембра или не, прокоментарисао је недавно грчки министар здравља Танос Плеврис.

„Неће бити потребе за увођењем ковид мера на јесен“, рекао је Плеврис гостујући на телевизији СКАИ, преноси Грееце травел пагес.

„Имамо протоколе лечења, вакцинисану популацију, варијанте и антивирусне лекове. Ова свеобухватна комбинација нам омогућава да будемо оптимисти да се нећемо вратити на обавезне мере и ограничења“, рекао је он.

Плеврис је рекао да ће бити спремни да предузму све потребне мере уколико буде потребе, али да не желе да дођу до рестриктивних мера.

У сваком случају, Министарство здравља ће у септембру поново проценити епидемиолошку ситуацију и узети у обзир да ли је национални здравствени систем под притиском пре него што одлучи о могућим мерама