Прочитај ми чланак

ЗЛАТИБОР: Оркестар Ивана Јовановића најбољи на 45.Сабору трубача

0

Као предтакмичење за Сабор трубача у Гучи, Златибор последњих година добија признања да је далеко најпосећеније и најквалитетније организовано предтакмичење са одличним оркестрима и разноврсним културно-уметничким програмима који редовно прати велики број посетилаца.

Шест оркестара надметало се за директан пласман на 58. Драгачевском сабору у Гучи који ће се одржати од 9-12. августа.

Стручни жири у саставу Никола Мијајловић- професор трубе и соло трубач симфонијског оркестра РТС-а , Александар Арсић- професор трубе и први трубач црногорског симфонијског оркестра са Цетиња и госпођа Ирена Којовић испред Туристичке организације Крагујевац одлучивао је о музицирању оркестара.

Према њиховој оцени, најбољи бубњар Сабора је Милутин Неговановић из оркестра Ивана Јовановића; најбољи басиста је Милорад Анђелковић из оркестра Љубивоја Диковића и Ивана Папића, а најбољи тенориста је Милош Дамљановић из оркестра Александра Грујичића .

Најбоље одсвирана песма је “Тужно ветри горомм вију” оркестра Љубивоја Диковића . Најбоље је одсвирао коло оркестар Марка Глигоријевића.

Награду “Златни бор” за најизворније музицирање добио је оркестар Игора Митрића. Најбољи трубач овогодишњег сабора –Меморијална награда “Мићо Петровић” према оцени стручног жирија припала је Ивану Папићу из оркестра Љубивоја Диковића, а према оцени жирија публике и новинара титула најбољег трубача припала је Игору Митрићу .Према оцени стручног жирија, за најбољи оркестар проглашен је оркестар Ивана Јовановића.

У финално такмичење 58.Сабора трубача у Гучи директно се пласирала следећа четири оркестра: Ивана Папића и Љубивоја Диковића, Марка Глигоријевића, Ивана Јовановића и оркестар Игора Митрића .

Након доделе награда , публика је узивала уз концерт Беце Фантатика.