Прочитај ми чланак

ВУЛЕ ЖУРИЋ: Пример да живимо у ненаписаном комаду Нушића или Душка Ковачевића

0

Он наглашава да се једним извињињем не може затворити наведени случај и као "страшну истину" истиче лапсус градоначелника Суботице који је на крају конференције коју је држао јуче, на констатацију да неће бити новинарских питања, одговорио "питања ћете добити накнадно"

Писац Вуле Журић изјавио је у Новом дану ма телевизији Н1 да је понашање градоначелника Суботице Богдана Лабана један од примера који показују у каквом ненаписаном комаду Бранислава Нушића или Душка Ковачевића живимо.

„Кључна ствар је одговорност која код нас у политичком животу не постоји. То више није говор мржње већ се претвара у најнормалнији однос људи који учествују, не само у јавном политичком животу, него и уопште“, сматра Журић.

Додаје да би правосудни органи требали да реагују у вези са наведеним случајем.

„Ко зна, можда дође и до обрта па да неко из власти схвати да је ово одличан предизборни тренутак да се заиста нешто и уради. Али гледајући колико траје решавање случаја у Савамали, претпостављам да све иде тако“, оцењује он.

Он не верује да ће Српска напредна странка „претпрети штету“ због оног што се десило у Суботици.

„Они су се јако добро научили на грешкама претходника, тако да ће људи који гласају за њих чути оно што би требало да чују. Увек постоји нека спремна прича. То је само врх брега који јако дуго нараста, злоћудног тумора који дуго расте и који нема везе искључиво само са тренутно владајућом коалицијом“, закључује Журић.

Он наглашава да се једним извињињем не може затворити наведени случај и као „страшну истину“ истиче лапсус градоначелника Суботице који је на крају конференције коју је држао јуче, на констатацију да неће бити новинарских питања, одговорио „питања ћете добити накнадно“.