Прочитај ми чланак

ЛАНЕ ГУТОВИЋ: Гледајући ову власт, схватам да су премашили битанге које играм

0

Глумац Милан Лане Гутовић рекао је да је сличност Србије Бранислава Нушића и ове у којој сада живимо "потпуно неподношљива ако се као задато стање данашњице узме ’златно’ доба".

„Замислите колики је пут, и која су дела и поступци иза ових политичара када су себе и професију довели у то стање да их упоређују са ликом измишљене литерарне и филмске битанге“, рекао је Гутовић за нови број недељника НИН, упитан о лику из Беле лађе, којег је раније окарактерисао као џукелу.

„Пратећи поступке садашње гарнитуре на власти, схватам да је стварност премашила машту и да ћу ову џукелу коју играм морати још да усавршавам у ђубретарлуку да би некако стигла ову реалност“, рекао је Гутовић.

Говорећи о изборима у Црној Гори, он је навео да је црногорски председник Мило Ђукановић „учинио све што је било у његовој моћи да своју опозицију доведе у стање наше опозиције и у томе је успевао тридесет година, али није успео да свога наследника предухитри и победи“.

„Зато је универзални рецепт сажет у једног реченици: „Можеш да уништиш и сатреш све и свакога сем свога наследника“, рекао је Гутовић.

Он је додао да „Србија своје лице увек има окренуто Црној Гори и од ње, као од свога родитеља и саветника, добија светле ‘примере чојства и јунаштва'“. „Ако у Србији има ко да слуша, сигурно ће чути шта Црна Гора има да нам каже“, нагласио је Гутовић.