Прочитај ми чланак

Нови Сад у Руском дому

0

novi sad u ruskom domuГрад Нови Сад у сарадњи са Руским домом и Асоцијацијом привредника „Русија“ организоваће презентацију привредних и културних потенцијала Града Новог Сада за привреднике и представнике дипломатског кора у Руском дому, у Београду, 29. марта 2013. године, са почетком у 18.00 часова.

Инвестиционе потенцијале и расположиве локације представиће шеф Канцеларије за локални економски развој Оливера Симовић.

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски говориће из области пољопривреде, док ће помоћник директора Туристичке организације Новог Сада Радован Јокић предочити туристичке могућности Новог Сада.

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић скренуће пажњу на традиционалне културне вредности Новог Сада, са посебним освртом на Фестивал словенске писмености, који ће у организацији Града Новог Сада и Нижњег Новгорода бити одржан у мају ове године у Новом Саду.

Такође биће представљене активности Новог Сада на реализацији иницијативе за кандидатуру за Европску престоницу културе 2020. године.

Након презентације биће уприличен културно-уметнички програм у којем ће учествовати фолклорни ансамбл “Вила“, а у холу Руског дома биће постављена продајна изложба старих заната, специфичних за Нови Сад, и изложба савремених фотографија Новог Сада, аутора Дарка Дозета, из области које ће бити предмет презентације.