Прочитај ми чланак

Концерт – Краљица Фадо музике поново у Београду

0

Mariza dos Reis NunesНајпопуларнија португалска фадо певачица Мариза нови концерт за српску публику заказала је за 12 децембар. „Људе ће дубоко дирнути својом песмом“ у дворани коју је увек пунила током протеклих година – Центру „Сава“.

Краљица фада, португалска певачица Мариза, враћа се пред београдску публику концертом 12. децембра у Центру „Сава“, у организацији промотерске куће „Лонг плеј“.

„Кад се попнем на позорницу, затворим очи, отворим срце и запевам. Желим да људе дубоко дирнем својом песмом. Захвална сам што ми се пружа прилика да то још једном урадим у Београду“, поручује Мариза, пред повратак у велику дворану Центра „Сава“ коју је пунила у више наврата протеклих година.

Најпопуларнија португалска фадо певачица долази у Београд у оквиру светске турнеје „Мариза 2013“, са којом се вратила на међународну сцену након што се привремено повукла због мајчинства. 

Остала верна фаду
„Живела сам у старинској лисабонској четврти и одувек сам певала фадо. Знам што је то, разумем себе кроз њега“, објашњава Мариза, пореклом Мозамбијка која је одрасла у старом делу Лисабона – Мурарији.
Овде је први пут чула фадо певаче, много њих. Толико да су се њихова имена и лица стопила у магли сећања, али како Мариза истиче: „На све њих подсећа моје певање“.
Стога, посвете Фернанду Маурицију, Карлосу до Карму и Амалији Родригес на албуму Транспаренте нису изненађење. Упркос експериментисању с другим ритмичким обрасцима, Мариза је увек била чврсто привржена фаду.

Мариза тренутно ради и на новом албуму, планираном да се појави до краја 2013. године, тако да није искључена могућност да у Београду изведе неке нове песме, поред њених старих фадо фаворита као што су Rosa Branca, Meu Fado Meu, Chuva, Oh Gente Da Minha Terra, Barco Negro…

Улазнице за Маризин београдски концерт биће у продаји од идуће недеље по ценама од по 1.800, 2.200, 2.700 и 3.300 динара, на благајни Центра „Сава“, у продавници „Југотон“ (Нушићева 27) и преко мреже „Евентим“.

(РТС)