Прочитај ми чланак

ДЕЈВИД БОУВИ НАПИСАО ПЕСМУ посвећену српским пљачкашима! (ВИДЕО)

0

bovi
Дејвид Боуви потписује уводну музику за мини серију „Последњи пантери“, телевизијску драму о српским пљачкашима дијаманата која је снимана и у Београду. То је први пут да Боуви пише оригиналну музику за филм или телевизују у последњих 20 година.

POSLEDNJI PANTERIСерија је рађена према истинитим ликовима и догађајима и има шест епизода, а премијерно ће бити представљена почетком следећег месеца на великом сајму МИПЦОМ у Кану.

Филмски магазин „Варајети“ (Вариетy) пише да је оригинална песма за серију настала након сусрета иконе поп музике и редитеља Џона Ренка током снимања.

Серија је почетком године снимана у Београду и у Црној Гори захваљујући продуцентској кући „Work in progress“, као и у Лондону, Марсељу и Дубаију.

Главна звезда „Последњих пантера“, коју продуцирају Французи и Британци, јесте британска глумица Саманта Мортон која је два пута номинована за Оскара.

Саманта игра Наоми која по сваку цену мора да пронађе украдене дијаманте по налогу шефа, којег тумачи Џон Харт, познат по филмовима „Хари Потер“ и „Осми путник“.

Остале улоге су поверене Тахару Рахиму, Патрику Азаму, Мануи Хименезу и Камелији Јордан, а глумачку екипу из региона предводе Никола Ђуричко, Марко Јанкетић, Гордан Кичић и Бојан Жировић.

Сценарио је написао Џон Торн.

Извор: Блиц.рс