Прочитај ми чланак

„Да ли је могуће да моје дете долази седам пута силовано и ја не приметим?“

0

Глумицу Лидију Вукићевић (58) веома је потресла вест која је средином јануара уздрмала целу Србију о тврдњама које је изнела њена млађа колегиница Милена Радуловић да ју је учитељ глуме Мирослав Мика Алексић наводно силовао и злостављао када је имала 17 година.

– Ја Мику не знам, али не могу да га оптужујем док то не ураде они који су школовани за то. Уколико има истине, видећемо. Оно што није у реду, то је да бацамо камен пред руду, сви кажу треба доживотна – на основу чега, још увек неиспитаних информација? Чак и да је то тачно, ја не могу да разумем једну ствар, а то је зашто глумци пошто се јављају накнадно, зашто нису урадили нешто? Што се то раније није реаговало? – започела је глумица.

Foto: instagram@vukiceviclidija

– Ја сам да сам била у тој ситуацији, ја бих одмах реаговала, не мислим на девојке, него све који су знали. Питање је родитеља, да ли је могуће да је моје дете силовано 7 пута и то како силовано, је л то био нож под грло? Ја знам шта значи силовање, то је нешто насилно. Седам пута насилно, све треба испитати. Да ли је могуће да моје дете долази седам пута силовано и ја ту ништа не примећујем, ја не видим да је потпуно другачије, да ја то не приметим, као неко ко је прошао живот – рекла је.

Глумица је истакла да не жели икога да осуђује, али да јој „многе ствари нису јасне“.

– Све ми је ту мало нејасно, из тог разлога не могу нити желим да осуђујем. Ја сам ту да разумем колико могу да разумем, а постоје институције које то решавају. Многе ствари ми ту нису јасне. Свако од нас глумаца је имао 17, 18, 19 година, сви смо прошли кроз такве ситуације, не баш такве, али имали смо додира са тим. Ја кажем другарици ‘Зашто га не шутнеш?’, она ми каже ‘Он је професор’, па није професор, он је изашао из оквира професора. Нисмо сви кадри да тако одреагујемо, али опет да ли је могуће да због улога тајимо и ћутимо неког таквог, ако је такав, зарад својих интереса. Ја не желим ни да седим са таквом особом – објаснила је Лидија у поменутој емисији.