Прочитај ми чланак

Немачка: 15-годишњу Немицу групно силовало 9 миграната, само 1 је послат у затвор

0

Осам групних силоватеља пуштено је да шета улицама Немачке упркос томе што су осуђени за гнусно и насилно силовање 15-годишње девојчице, а случај је изазвао гнев у земљи познатој по својој опуштеној политици према силоватељима који су мигранти. Регионални суд за малолетнике у Хамбургу изрекао је у уторак осуђујућу пресуду; међутим, само је један осуђени силоватељ, ирански мигрант, осуђен је на две године и девет месеци малолетничког притвора упркос томе што су ДНК докази пронађени код свих девет мушкараца.

Случај датира из 2020. године, када је маса опљачкала пијану студенткињу у градском парку у Хамбургу, више пута је силовала, а затим снимила цео инцидент.

Сви оптужени, који имају између 19 и 23 године, добили су условне казне, осим једног Иранца, што значи да нико од осталих неће служити затворску казну. Медијски извештаји показују да је осам од девет силоватеља имало миграционо порекло, а осуђени силоватељи долазе из Пољске, Египта, Кувајта, Ирана, Јерменије и Авганистана.

Суд је утврдио да је 15-годишња жртва, која је била у тешком алкохолисаном стању, у септембру 2020. године одвучена у жбун парка. Четворица осуђених мушкараца су је силовала, а затим јој украла мобилни телефон и новчаник. Затим су још двоје сексуално злостављали девојку. Међутим, ту се није завршило, а затим су три друга дошла да сексуално злостављају младу девојку.

На жртви пронађени су трагови сперме свих мушкараца.

Благе условне казне изречене су упркос томе што нико од мушкараца није показао кајање током суђења, наводи лист Билд, који је учествовао у поступку. Један починилац је описан да је умало заспао током суђења.

Адвокати миграната су тврдили да су мушкарци имали висок ниво тестостерона као изговор за групно силовање.

Иранац који је послат у малолетнички притвор је током суђења одговорио: „Који човек то не жели?“

У одговору, судија Ен Мајер-Геринг је одговорила да „имамо право да обезбедимо да се младићи који су са високим нивоом тестостера такође придржавају закона“.

Суђење је почело у мају 2022. и трајало је 68 дана и укључивало је 96 сведока, при чему се суђење тако великих размера показало скупим само по себи. Судови су такође позвали вештаке да сведоче. Сведоци су описали снимак настао током силовања, али су снимци касније избрисани, што значи да власти никада нису могле да их погледају.

Мејер-Геринг је у уторак изрекла осуђујућу пресуду и казне.