Прочитај ми чланак

Француска: Жртва мигранта сведочила о силовању на француској телевизији…

0

Млада Францускиња коју је илегални имигрант у суботу поподне напао и силовао у Паризу, говорила је о свом ужасном искушењу уживо на француској телевизији.

У дирљивом сведочењу објављеном у четвртак у емисији ТПМП ток шоу, 27-годишња жртва позната као Клер признала је да има проблема са спавањем и да се плаши да сама напусти кућу након што је била изложена жестоком сексуалном нападу у дворишту њене стамбене зграде у улици Везелеј у 8. арондисману француске престонице.

„Борила сам се, вриштала, али нико ме није чуо“, рекла је Клер водитељки емисије. „Претио ми је смрћу, а једини начин да спасем моју кожу био је да уради шта је хтео. Моја ноћна мора је трајала 30 минута”, присећа се она.

У извештају листа Ле Фигаро потврђено је да је бескућник централноафричке националности ухапшен због две тачке оптужнице за силовање у Паризу у суботу, од којих је Клер друга жртва.

Осумњичени, рођен 1998. године, прво је напао 19-годишњу девојку док је ишла на посао улицом Пјер Демур у 17. арондисману. Оптужен је да је напао своју жртву у предворју зграде и приморао је да изврши орални секс над њим уз претњу оружјем.

Након што је побегао са места догађаја и лутао улицама сат и по, осумњичени је циљао Клер док се враћала кући из куповине, приковао је за земљу где ју је, опет, приморао да изврши орални секс над њим.

Према полицијском извештају, нападача је приметила полицијска патролна јединица касније у суботу на Авенуе дес Champs-Elisees и ухапшен је. Касније га је званично идентификовала једна од две његове жртве.

Полицијски извори су такође потврдили да је мушкарац илегално живео у Француској и да је подлегао налогу за депортацију, познатој као обавеза да напусти француску територију (ОКТФ). Новински сајт Actu17 такође је потврдио да је он већ познат полицији због неколико претходних осуда.

У саопштењу јавног тужилаштва потврђено је да је мушкарац „оптужен за силовање уз претњу оружјем и за силовање отежано чињеницом да је извршено у вези са другим кривичним делом (прво силовање)“. Он остаје у истражном притвору у затвору Fleuri-Merogis у јужном предграђу Париза.

„Имам ноћне море. Не могу више да спавам… Не могу више да напуштам своју кућу сама“, рекла је Клер за ТПМП.

Снимци интервјуа постали су вирални на друштвеним мрежама са стотинама корисника који су похвалили њену храброст што је тако отворено говорила о свом искушењу, док је мањина довела у питање кредибилитет њеног сведочења тако брзо након напада.

У октобру прошле године, француски председник Емануел Макрон је на телевизији уживо открио да половину свих злочина почињених у Паризу чине мигранти без докумената.

„Да, када погледамо делинквенцију у Паризу, можемо видети да половина деликвентних дела долази од странаца који су у нерегуларној ситуацији или чекају одобрење азила“, рекао је Макрон, говорећи након бруталног убиства 12-годишње девојчице по имену Лола која је силована, пререзан јој је врат од стране мигранта из Алжира који је илегално боравио у земљи стрпао ју је у кофер.

Његове изјаве су уследиле након сличног признања министра унутрашњих послова Жералда Дарманина који је прошлог августа рекао: „48 одсто људи ухапшених због деликвенције у Паризу, 55 одсто у Марсеју и 39 одсто у Лиону су странци. У Француској странци представљају 7,4 одсто становништва.

„Наравно, странац по природи није злочинац. Али имамо проблем са страном делинквенцијом“, додао је он.