Прочитај ми чланак

Буена виста клуб: Кубанци и Срби су много слични

0

Популарни Буена виста социал клуб и легендарна певачица Омара Портуондо, имена која данас у свету важе за симболе кубанске музике, одржаће концерт 24. новембра у Сава центру, у организацији “Лонг плеја” и уз подршку Амбасаде Кубе.

– Музика вам дарује мир и срећу – рекла је Омара Портуондо (82), пред долазак у нашу престоницу. – И уз музику се можете сетити свих занимљивих ствари које су вам се догодиле у животу. Певање је мој посао, у којем неизмерно уживам. Даје ми енергију и живот, и зато се осећам врло добро на позорници. Било где да сам, у Хавани или у Београду.

На конференцији за новинаре у уторак поводом концерта, одржаној у бару “Буена виста”, поред директора “Сервантеса” Антониа Ласара Гонсала, амбасадорка Кубе Мерседес Мартинес Валдес позвала је наше суграђане да дођу на наступ “Буена висте” како би уживали у кубанском хумору и култури.

– Веровали или не, Кубанци и Срби су веома сличан народ – каже Валдесова.

– Имамо много сличних особина и ватрени темперамент, а то најбоље објашњава популарност салсе у Србији. Нигде нисам видела да млади толико добро играју салсу, можда чак боље од Кубанаца.

Улазнице за непоновљиву музичку светковину која Београђанима доноси једниствен дух Кубе, кроз богату лепезу звукова и ритмова сон монтуноса, дансона, ча-ча-ча, болероса и кубанског џеза, пуштене су у продају по ценама од 1.800, 2.500 и 3.000 динара.

 

(Вечерње Новости)