Прочитај ми чланак

Увече протест, ујутру Вучић: Председника Србије баш боле протести

0

Иако се грађанима са протеста није директно обратио и више пута нагласио да њихови захтеви неће бити испуњени, председник Србије Александар Вучић није пропустио да се обрати јавности након сваког протеста "Србија против насиља", и то у углавном на телевизијама са националном фреквенцијом или путем Инстаграма. Тако ће се председник на малим екранима појавити и данас, када ће гостовати на телевизији Прва.

Током протеста „Србија против насиља“ 3. јуна председник је „седео у згради Председништва“, док су десетине хиљада грађана направиле обруч око зграде на Андрићевом венцу, па је након завршеног протеста на Инстаграму позвао „да се ујединимо“.

„Ово је позив свим људима у Србији. Хвала свима. И онима који су ми претили вешањем и онима који су ми слали поруке подршке. Само заједно можемо у будућност, која ће значити бољи живот за наш народ“, поручио је Вучић на Инстаграму.

Није председник могао да издржи, па се грађанима на Инстаграму обратио и 4. јуна, када је најавио да ће поново примати грађане у Председништву јер се „Србија налази у тешкој ситуацији“.

„Не руше неки споља Србију због Вучића, већ Вучића због Србије, за њих је важно да је Србија што је могуће слабија“, поручио је председник.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Након наредног протеста 10. јуна, Вучић је направио дан паузе пре новог обраћања, а онда је 12. отишао у емисију „Ћирилица“ на телевизији Хепи и тамо у свом дугом излагању позвао опозицију на разговоре.

„Отворен сам за разговоре, али не под притисцима, уценама и претњама. Хоћете да разговарате? Увек сте добродошли у Председништву. То је зграда која припада свим грађанима. Ко год хоће да се најави, може да дође и биће примљен“, рекао је Вучић у емисији „Ћирилица“ на ТВ Хепи и додао да опозиција која организује протесте по истраживањима јавног мњења наводно „има мање подршке него што су имали раније и да су повећали подршку за Александра Вучића и СНС“.

Вучић се обратио јавности и 18. јуна, само дан након протеста, када је изгубио живце током обраћања јавности поводом догађаја на Косову, вичући на конференцији за медије „Криминалац ти тата, и теби Курти и теби Свечља, срам вас било“, говорећи о хапшењима на северу КиМ.

Тада је рекао и да се Канцеларија за КиМ „дочепала“ докумената ЕУЛЕКС-а о ситуацији на северу где је у претходним недељама и месецима рањен и ухапшен велики број Срба, али да у том документу о томе не пише ништа.

Огласио се председник и након протеста 24. јуна, па је тако дан касније имао интервју на телевизији Пинк, рекавши да је руски амбасадор у Србији био у праву у једној ствари говорећи о покушајима обојене револуције у Србији.

„Када се то ради не бирају се људи ни слева ни с десна и прави се „компот од кромпира и брескве“. Све их уједините да би до тога дошло а онда ће неке западне агенције урадити шта хоће на том простору“, објаснио је Вучић и упитао шта на протесту „Србија против насиља“ уједињује Срђана Нога, Дамјана Кнежевића, Мишу Вацића са Александром Олеником који доноси НАТО заставу.

„Ок је циљ мржња према Вучићу. Морате да имате политику и циљ а не личну мржњу“, поручио је Вучић.

Обраћање председника неће изостати ни након јучерашњих деветих по реду протеста „Србија против насиља“, па ће се грађанима крај малих екрана данас обратити у јутарњем програму ТВ Прва. Шта ће нам председник поручити након последњих протеста који су се одржали испред телевизије Пинк, остаје да чујемо, али постаје јасно да су његова обраћања након протеста постала неизоставни део његове медијске агенде.