Прочитај ми чланак

БОРА ЂОРЂЕВИЋ: Убили су ми вољу да се активно бавим политиком

0

Bora-Djordjevic

Познати рокер, песник и композитор Бора Ђорђевић, вођа групе „Рибља чорба”, од прекјуче више није члан ниједне политичке партије, а јавност је обавестио и да се одрекао било каквог политичког ангажмана.

Некадашњи члан Демократске странке Србије који је недавно напустио ту странку да би се придружио Државотворном покрету званично је политици рекао – збогом!

На наше питање шта се то десило кратко је рекао:

– Ништа се није десило, а потом додао:

– Само гледам Србију данас и схватам да сам беспомоћан. Нисам у стању да исправим криву Дрину. Србија је данас једнопартијска држава. У парламенту не постоји ниједна национално оријентисана странка, ниједна десно оријентисана партија, слепо слушамо власт која ништа не пита народ и трчи у Европску унију. Пошто сам немоћан да нешто урадим како би се то променило, најбоље је да се повучем, да будем слободан стрелац и да имам ставове само као Бора Ђорђевић. И да не оптерећујем ниједну организацију, ниједан покрет, да говорим у своје име – рекао је за наш лист популарни Бора Чорба.

Према његовим речима, уметност никада није променила свет па, сматра познати рокер, неће ни овог пута.

– Убили су ми вољу да се активно бавим политиком. Сада се осећам слободније и лепше, пао ми је камен са срца – додао је Ђорђевић.

На наше питање да ли је у сукобу са неким, у каквим је односима сада са Војиславом Коштуницом, Ђорђевић је рекао како се са бившим лидером ДСС-а управо чуо и како и Коштуница има исти статус као и он.

– Воја се први дистанцирао. Он је ван сваке странке, ван сваког покрета. Њега ће ова земља правити од блата. А ја ћу подржати сваку праву ствар. Чак и левичаре ако мислим да су неке њихове идеје у реду. Не учествовати у неоколонијализму који намеће Европска унија је у реду. Једно време тражили смо референдум. Питам шта би се десило када би се демократски расписао референдум о уласку Србије у ЕУ? Никада не бисмо у њу ушли – сматра Бора Ђорђевић.

У будућности, најављује наш саговорник, више ће се бавити уметношћу него политиком.

– Политиком ћу се, заправо, бавити само у самоодбрани. Политика ме и даље интересује, али не желим више да будем члан ниједне странке – закључио је Ђорђевић.

(Политика)