Прочитај ми чланак

Егзит 13.07. – одлична музика, много дроге и алкохола

0

Хитна помоћ на Егзиту интервенисала 68 пута

Екипе Хитне помоћи током јучерашњег дана и ноћи на Егзиту су интервенисале укупно 68 пута, речено је данас Танјугу у тој служби.

Како је изјавио главни техничар у Заводу за хитну медицинску помоћ "Нови Сад" Ненад Вукас, од тих 68 интервенција 57 је било на Петроварадинској тврђави, а 11 у Егзит кампу на купалишту "Штранд“.

"На даљу дијагностику одвели смо два пацијента, док смо све остале интервенције решили на лицу места", рекао је Вукас истакавши да се најчешће радило о лакшим интервенцијама, те да је у два случаја било у питању тровање алкохолом, а три интервенције због утицаја психо-активних супстанци.

Екипама Завода за хитну медицинску помоћ "Нови Сад" помоћ у раду на Егзит фестивалу пружа 30 активиста новосадског Црвеног крста. Екипе Хитне помоћи ангажоване на фестивал укупно броје, такође, 30 људи подељених у четири лекарска тима и шест возила која су у приправности и која су распоређена по фестивалском простору на Тврђави и код Егзит кампа.

Као и претходних година у циљу заштите посетилаца Егзит фестивала монтирана је и пољска болница која располаже са 20 лежајева и која се налази у близини Мејн стејџа.

Полиција је током друге вечери Егзит Фестивала ухапсила и 11 страних држављана због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштила је данас Полицијска управе Нови Сад.

У саопштењу се наводи да је полиција предузимајући најављене мере на сузбијању и спречавању злоупотреба наркотика на том музичком Фестивалу, поред поменутих страних држављана, одредила меру задржавања за једног Новосађанина и једног младића из Ковина, због сумње да су извршили кривично дело у вези са поменутом злоупотребом наркотика.

Tакође, стоји у саопштењу, полиција је још од 38 лица одузела материје за које се претпоставља да су наркотици. По процени полиције, другој Фестивалској вечери на Петроварадинској тврђави присуствовало је око 35.000 посетилаца, а, како се истиче, нису евидентирана тежа кривична дела, нити је било масовнијег нарушавања јавног реда и мира.

 

New order изазвао бујицу емоција на Мејн стејџу

Звезде друге вечери Егзита (Exit), британски бенд New order, изашао је на главну бину тачно у поноћ и пред великим бројем обожавалаца почео наступ једним од својих највећин хитова, песмом Кристал (Crystal).

New order су оформили чланови легендарног бенда Џој дивижн (Joy Division) у Манчестеру 1980. након смрти њиховог лидера, певача и текстописца Јана Куртиса (Иан Цуртиса).

Бенд је био сјајно расположен за свирку и чинило се на почетку да их публика не прати у довољној мери, али се тај утисак током концерта драстично променио у корист бенда.

Моменат који је изазвао најјаче емоције у публици били су први тактови великог хита бенда Џој дивижн (Joy Дивиссион) под називом "Isolation", коју су некадашње колеге преминулог Јана Куртиса (Иан Цуртис) одсвирале шесту по реду.

Концерт New order био је својеврсна "хит парада" са њихових досадашњих осам студијских албума, а тачке усијања у публици десиле су се током изводјења нумера "True faith", "Bizarre Лове Triangle", и хита "Блуе Monday".

Новосадска публика позвала је бенд на бис када су одсвирали песму "Transmission" и једну од најлепших љубавних песама "Лове will tear us apart again".

На главној бини пре New order наступио је бенд Херкулес end лове афер (Херцулес and the Лове Affair) из Њујорка, који је свирао пред много мање публике него што је то уобичајено за главну бину.

На Dance арени увек спектакл

Један од најзанимљивијих наступа друге вечери Егзита били су свакако и Тој долс (The Toy Dolls), енглески панк рок бенд Денс арена (Dance), бина електронске музике, ове године је највећа до сада и многобојни љубитељи овог музичког правца могу да уживају у посебно осмишљеном осветљењу, ласерским светлосним ефектима, конфетама и балонима.

Сјајна атмосфера, додатно подстакнута плесачицама и одличним озвучењем, настала је током наступа ди-џеј Луциана, који је за грамофоне дошао око 4 часа ујутру.

Денс арена је бина позната по томе да публика са ње одлази последња, а ни јутро другог фетивалског дана није било изузетак, јер је тек око пола седам пред разигране најупорније љубитеље забаве изашао ди-џеј Кени Ларкин (Kenny).

Један од најзанимљивијих наступа друге вечери Егзита били су свакако и Тој долс (The Toy Dolls), енглески панк рок бенд, који је на Фјужн бини (Fusion) у правом смислу речи забављао многобројне фаннове.

Бенд је свирао готово два сата, током којих су одјекивали весели ритмови и шаљиви стихови, вратоломије и гримасе, а публика је у глас са бендом отпевала, између осталих и симпатични хит "Nelly the Elephant".

Вече у знаку максенбала

На фестивалу Егзит у Новом Саду од 12. до 15. јула наступиће око 400 извођача из целог света на преко 20 бина На Фјужн бини су од почетка програма наступали и публици увек омиљени домаћи бендови Јарболи и Гоблини, а добру атмосферу направиле су и загрепчанке Лолабриђида (Лоллобригида), које су на Егзиту наступале већ неколико пута.

Друго вече Егзита протекло је у знаку маскембала поводом петка 13. те су се на Петроварадинској тврђави могли срести многобројни маскирани посетиоци инспирисани ликовима из филмова, бајки, шоу бизниса или животињског света.

Организатори су идеју за организовање маскембала и карневала добили јер се друго вече 13. Егзита одржава током петка 13. о коме постоје многа веровања и легенде.

На фестивалу Егзит у Новом Саду од 12. до 15. јула наступиће око 400 извођача из целог света на преко 20 бина.

Током трајања фестивала биће отворен и камп Егзит вилиџ (Вилиџ), у којем су такође организовани музички програми, али едукативне радионице и предавања.

Егзит ко Егзит: сјајан провод, одлична музика, много секса, дроге и алкохола. Продаје се душа ђаволу уз осмех, екстазу, лудило, заборав, мамурлук и гађење. Слатко воће је слатко јести али од њега испадају зуби!

Егзит ко Егзит: сјајан провод, одлична музика, много секса, дроге и алкохола. Продаје се душа ђаволу уз осмех, екстазу, лудило, заборав, мамурлук и гађење. Слатко воће је слатко јести али од њега испадају зуби!

Да ли је то потребно Србији? Да ли то треба да финансирају порески обвезници ?

Лично сам мишљења: ако већ постоје нек постоји без државних пара и благослова јер ипак је превише дроге и алкохола на Петроварадинској тврђави, упркос сјајној музици.

(више медија, Д.П.З.)