Прочитај ми чланак

НОВА ПЉАЧКА ЗЕМЉА: Србија узима зајам да концесионар модернизује аеродром!

0

Европска банка за обнову и разој разматра одобравање зајма до 100 милиона евра за концесионара аеродрома „Никола Тесла” у Бегораду, изјавила је данас директорка за транспорт у ЕБРД Сју Барет.

– То ће довести до укупног нивоа зајмова које је ЕБРД одобрила саобраћајном скетору у Србији на једну милијарду евра – рекла је Барет у Железницама Србије где је потписан уговор о гаранцији за Пројекат техничко-путничцке станице Земун – Фаза 2, чија је вредност 22 милиона евра, преноси Танјуг.

Уговор о концесији београдског аеродрома „Никола Тесла” на 25 година потписан је 22. марта са француском компанијом Ванси ерпортс, у присуству премијерке Ане Брнабић и министара.

Укупна номинална вредност ове трансакције је око 1,46 милијарди евра (1.461.508.000 евра), а ту спадају једнократна накнада, минималне годишње концесионе накнаде и капитална улагања.

–Тренутно радимо са Коридорима Србије на новом зајму у износу до 80 милиона евра за аутопут Ниш – Мердаре, који ће бити обезбеђен 2019. године – изјавила је Барет.

Изразила је очекивање да ће ЕБРД обезбедити и додатно финансирање железничком сектору у 2019. години.

 

Она је захвалила министарствима за грађевинарство и финансије на сарадњи на тим пројектима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!