ДА ЛИ ЈЕ НЕКО ЗА КОРОНУ? Италијански посластичар нуди колач у облику вируса

0

Док прехрамбене и остале потрепштине нестају великом брзином из италијанских супермаркета, излог чувене посластичарнице с дугом традицијом "Манђини" у центру Ðенове, краси нова посластица у облику корона вируса

Реч је о колачу направљеном од прхког теста, чоколадног крема с аромом цвета поморанџе, а у излогу у којем је изложен истакнуто је да један „коронавирус“ и кафа коштају евро и по, преноси локални лист „Ла Воче ди Ðенова“.

Иако део становника града мисли да је реч о неукусној провокацији, власник посластичарнице Ðакомо Росињоти каже како сматра „да се треба и нашалити усред новонасталог феномена, који већину људи води у параноју“.

Он сматра да је на овај начин људе могуће подстаћи да на читав проблем гледају позитивно. Додаје да није случајно у крем колача додао арому цвета поморанџе који симболише – наду.

Каже и да се нада да ће се људи ускоро вратити уобичајеним активностима и животној свакодневици.

Росињоти додаје да је у центру Ðенове у последњих неколико дана много мање купаца, а изостаје и вечерња навика становника италијанских градова, аперитив пре одласка на вечеру.

Он, ипак, верује да ће и томе доћи крај. Својим клијентима и туристима препоручује да усред епидемије коронавируса у његовој посластичарници поједу један сластан – „коронавирус“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!