Прочитај ми чланак

Тројица ухапшених на Каблару пуштени након саслушања у полицији

0

Еколошки активиста и локални домаћини, који су данас приведени на Каблару, пуштени су око 21.30 час након вишечасовног саслушања у полицији.

Ухапшени Милош Кувекаловић и Владимир Миливојевић из Чачка и члан еколошке организације „Заштитимо Добрињу и околину“ Драган Симовић из села Добриње су протестовали на планини Каблар због изградње стакленог видиковца.

Како је јавио репортер Нове С, они су саслушавани сатима, а за то време се народ окупио испред полицијске станице тражећи њихово ослобађање.

Они су званично приведени због ометања службеног лица у вршењу дужности.

Њихово хапшење десило се уочи доласка премијерке Ане Брнабић на Каблар поводом почетка изградње стакленог видиковца.

Током дана је на Каблару били на стотине полицајаца, а било их је и дубоко у шуми, како би се спречио долазак активиста.

Протест због хапшења у Чачку почео је у 16.30.

Кордон полиције спречио је данас десетине грађанских и еколошких активиста, међу којима је био и посланик Александар Јовановић Ћута, да прођу до врха Каблара и присуствују посети председнице Владе Србије Ане Брнабић и руководства Чачка поводом почетка изградње стакленог видиковца.

Између Ћуте и полиције дошло је до гурања, када се успротивио привођењу активиста.

Ћута је изјавио новинарима да је „срамно поступање полиције према грађанима који су само хтели да питају премијерку зашто им сече шуму“.

Више о томе шта се данас дешавало и како су хапшени српски домаћини и еколошки активисти у видео прилогу.