Прочитај ми чланак

Тесла је рекао да СМРТ НЕ ПОСТОЈИ: „Ниједан човек који је постојао није умро“

0

"Смрт не постоји, а самим тим сазнањем, нестаје и страх од исте. И запамтите: ниједан човек који је постојао није умро. Претворили су се у светлост и као такви постоје и даље. Тајна је у томе да се те светлосне честице врате у првобитно стање. Враћање у неку од претходних енергија. Христ и још неки знали су ту тајну. Ја сам трагао за тиме како да се очува људска енергија. Она је један од видова светлости. У Души понекад равна врхунском небеском светлу. Нисам трагао за тим ради себе, већ ради добра свих. Верујем да ће моје откриће учинити људима живот лакшим и сношљивијим и усмерити их на духовност и моралност..", говорио је Никола Тесла.

Однос према метафизици и духовности

Тесла се по многочему разликовао од свих познатих научника, али можда је најупечатљивији његов однос према метафизици и духовности. Изучавање етера (твар која сем материје у простору, по претпоставци постоји као средина у којој се збивају извесне појаве у природи; нпр. енергија коју Сунце зрачи у простор преноси се попречним таласима кроз еластичну средину етар, која је нетежљива, импондерабилна) за Теслу је имало логична објашњења.

Никола је увек тврдио да је ментална компонента повезана с духовношћу људског бића и жељом за сазнањем и тешким радом, омогућава нечији напредак.

Ајнштајн је с друге стране, стално негирао менталну компоненту у својим истраживања, његова предавања нису придавала никаквог значења свести, иако је с многим филозофима и духовним учитељима расправљао о вери.

„Тесла је континуирано нападао ваљаност Ајнштајновог рада“, написао је његов први биограф Џон О Нил „исмевао је веровање да се енергија може добити из материје!“

„Нема енергије у материји осим оне коју материја прима из околине.“ – Тесла

Сматрао је да ниједна теорија не може „објаснити како функционише свемир без да призна постојање етера и неопходне функције коју има у том феномену.“

Савршени научник

Фасцинација Теслом је због његовог ума који је био далеко испред времена у којему је живео, његова истраживања су граничила са научно-фантастиком, а његова етичност и незаинтересираност профитом, је била трн у оку свих оних који су сматрали да се свако може поткупити и купити.

Тесла се сматрао верником и поштовао је све религије.