Шта ће се десити ако будете на улици после 20 часова? Стефановић запретио мерама

0

Од сутра у 20 до 5 ујутро уводи се полицијски час, нико не може да буде на улицама.

Након што је председник Србије Александар Вучић обавестио јавност да је на вечерашној седници Владе Србије донешена одлука којом се уводи полицијски час од 20 – 05 часова, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић гостовао је на јавном сервису и појаснио шта значе ове одредбе.

– Кога полиција затекне на улици после 20 часова, а нема писану дозволу, биће му написана кривична пријава, биће спроведен на кућне адресе, а кривични поступак биће спроведен потом – рекао је Стефановић.

Одлука о полицијском часу је донета на седници Владе Републике Србије којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић на позив премијерке Ане Брнабић.

– Од сутра у 20 до 5 ујутро уводи се полицијски час, нико не може да буде на улицама. Нико не може да буде на улицама. Ово уводимо како бисмо спречили ширење заразе. Војска преузима контролу свих болница, граничних прелаза и мигрантских центара. Од 7607 контролисаних лица, 1653 није пронађено код куће. Да ли је нормално да је неко толико неозбиљан?! Да ли је нормално да се тако понашате? У Ниш, корона је стигла преко Лугана, у Београд преко Милана. У Чачак преко неке свадбе. Казне ће бити веома оштре за све људе који буду кршили изолацију – саопштио је Вучић.

Председник Србије је претходно саопштио да апсолутна забрана кретања важи за све старије од 65 године.

– Донели смо веома непопуларне одлуке, али оне ће значити заштиту живота људи. Од сутра ујутру у 10 часова у свим урбаним среднинама, апсолутно је забрањен излазак на улицу свим старијим лицима од 65 година, у сеоским срединама преко 70 година. Организоваћемо младе да помађу пензионерима и отворити посебне продавнице за њих. Гарантујемо да нико неће остати гладан – рекао је Вучић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!