Прочитај ми чланак

Шешељ сину: Ето мене за Светог Луку

0

vojislav-seselj

(Вести онлајн)
„Трибунал се очигледно опаметио, па је решио да ме пусти на слободу за моју крсну славу, Светог Луку“. Овако је, према речима његовог сина Николе, Војислав Шешељ духовито прокоментарисао вест да ће му првостепена пресуда бити изречена 30. октобра. Никола је у то време био у посети оцу.

– Ретроспектива ових 11 година, укратко би изгледала овако: против мог оца је подигнута оптужница за измишљену кривицу са лажним сведоцима. Покушали су да му одузму право на одбрану, па се штрајком глађу за то право изборио, а у процесу је тужилаштво доживело фијаско – подсећа Никола Шешељ јуниор и додаје да је лажне сведоке оптужбе његов отац разоткрио и тако компромитовао Трибунал.

Он додаје да је његов отац много више несрећан због понашања своје тројице кумова:

– Са Вуком Драшковићем, Томиславом Николићем и Александром Вучићем окумили смо се у време кад су они били истакнути српски националисти, али су они данас постали слуге западних сила, које су смртни непријатељи српског народа и то је оно што га много више повређује него бесмислено 11-годишње чекање у Шевенингену. Никола открива да су дуго разговарали и о Косову и Метохији:

Здравији него прошле године

– Чињеница је да је мом оцу под врло сумњивим околностима у Шевенингену попустило здравље, али он је суштински здрав човек и није се дао. Откад су му лекари из Београда поставили нову, праву дијагнозу и променили терапију, осећа се много боље него прошле године у ово доба – каже Никола.

– Мој отац је забринут за судбину Космета које данашњи режим постепено извлачи из састава Србије и пред очима јавности предаје Шиптарима, а све то раде „покривени“ отварањем неких других проблема и, наравно, незаобилазним „играма за народ“, затупљујућим ријалити програмима.

Никола признаје да је његов отац био веома разочаран прошлогодишњим изборним резултатима.

– Локални избори у Земуну биће велики тест, не само за Српску радикалну странку, већ и за бираче, он очекује боље резултате, али видећемо – каже Шешељев син и додаје да његов отац медијске најаве Александра Вучића о обрачуну са криминалом доживљава као замајавање народа.

– Војислав је увек подржавао хапшење криминалаца и корупционаша, али садашња Вучићева кампања базира се на новчаном уцењивању богатих људи, а срачуната је на то да се народу скрене пажња са још дубље економске кризе и социјалне беде у коју Србија све више тоне – преноси Никола.