Прочитај ми чланак

Последњи трзај убице са Цетиња: Звао кума да му каже да неће преживети

0

Вук Бориловић, човек који је у петак извршио масарк на Цетињу, када је ловачким карабином убио десет својих комшија, а шест ранио, и сам је подлегао последицама рањавања. Непосредно пре напада и пре рањавања, он је позвао свог кума ком је тада рекао да неће отићи за заказани преглед јер је рањен и вероватно неће преживети.

Бориловић је око 15.30 сати у петак ушао у стан код својих подстанара и на вратима убио једанаестогодишњег М., потом његовог три године млађег брата, а онда кроз прозор пуцао и у њихову мајку Наташу Пајовић Мартиновић.

Након што их је усмртио, позвао је њиховог оца и супруга Милоша Мартиновића и рекао му: “Побио сам и твоју и моју фамилију”. У наредних 45 минута, у укупно 80 метара раздаљине од његове куће, сејао је смрт, убио је још седам људи и ранио шесторо.

Међу рањенима је и један полицајац који је покушао да савлада Бориловића, а касније су и друге полицијске екипе изашле на терен.

Нападач је елиминисан, али ће тек полицијска истрага утврдити да ли је страдао од метка полицајаца или комшије Н.К. који је такође покушавао да заустави крвави пир.

„На основу до сада спроведених истражних радњи, укључујући и изјаве, односно прикупљена обавештења произилази да је око 15.30 часова В.Б. (34) обавио телефонски разговор са другим лицем, чији идентитет за сада, из разлога заштите оштећених и сведока, нећемо саопштавати, а у којем је, између осталог, саопштио да је у својој кући лишио живота породицу која је код њега становала, односно двоје малолетне деце. Овом разговору је претходио још један разговор о чијој садржини и идентитету особа се за сада, из истих разлога, нећемо изјашњавати али који потврђују претходне наводе“, наводи се у реконструкцији догађаја коју је објавила Управа полиције Црне Горе.

Особа коју је Бориловић позвао пре почетка крвавог пира, према писању црногорских медија, је његов кум који је тог дана требало да га одвезе на преглед у психијатријску клинику. Да је убица са Цетиња требало да буде на прегледу потврдила је и полиција, а према незваничним сазнањима Вијести, он је био заказан за 18 часова истог дана.

Када је Бориловић упуцан на Цетињу поново је позвао кума и рекао му да је убио више људи, али и да је сам рањен и да неће преживети.

Историја насилног понашања

Према писању црногорских медија, Бориловић је раније имао четири-пет пријава за насилничко понашање, а пре неколико месеци прво је вербално, а потом и физички напао колегу Марка Лагатора.

Након сукоба на послу, Бориловић је отишао код колеге у Хумце, повредио га, оштетио му ауто и гађао камењем у кућу.

Лагатор га је пријавио, Бориловић је приведен у полицију, а потом је одржано и суђење. У јулу ове године осуђен је и наложена му је обавеза да, због насилничког понашања, носи наногицу.

Како се жалио, пресуда још није била правоснажна.

Сахрањене жртве крвавог пира

На Цетињу је данас сахрана Наташе Пејовић Мартиновић и њених синова М. (8) и М. (11), Милан Митровић, Горан Ђуришић, као и Димитрије, Даница и Рајко Дрецун које је Вук Бориловић убио у петак увече.

Чланови породице Мартиновић биће сахрањени на локалном гробљу у Бајицама у 15 часова. Сат касније на локалном гробљу на Цетињу биће сахрањен и њихов кум Милан Митровић који је убијен када је кренуо да види шта се дешава у кући Мартиновића.

Горан Ђуришић, ујак убице Бориловића који је страдао покушавајући да обузда сестрића, биће сахрањен на Градцу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!