Прочитај ми чланак

Варнице на Цетињу: Верници СПЦ запалили бадњак, туча следбеника расколничке ЦПЦ

0

Упоредо са кошкањем следбеника Мираша Дедеића и Бориса Бојовића, испред Цетињског манастира је наложен бадњак СПЦ у присуству митрополита Јоаникија

Православни верници Митрополије црногорско-приморске окупили су се данас испред Цетињског манастира како би наложили бадњак.

Митрополит Јоаникије је окупљеним људима честитао Бадњи дан и престојећи Божић, пренеле су подгоричке „Вјести“.

Ложењу бадњака су, између осталих, присуствовали и председник скупштине Црне Горе Андрија Мандић и посланик из редова Нове српске демократије Дејан Ђуровић.

Туча следбеника непризнате ЦПЦ

 


Када је у питању непризната Црногорска православна црква ни паљење бадњака није могло да прође без инцидента. Наиме, следбеници Мираша Дедеића и Бориса Бојовића окупили су се на Дворском тргу на Цетињу, где се налажу бадњаци.

Тамо су се појавили и Мираш (наводни митрополит Михаило) и „епископ“ Борис којег је ЦПЦ „рашчинила“ након што је покушао да смени Мираша и да преузме место „митрополита“.

Убрзо је дошло до кошкања и гуркања између њихових присталица, а већи инцидент спречила је полиција.

„Ово је бадњак с улице. Ја овај бадњак нећу освештати јер није бадњак ЦПЦ, јер га освећује онај који нема никакве ингеренције. Бадњак који је наложен с улице, црногорски није“, урлао је у свом стилу Мираш.

Према писању „Вијести“, у близини Цетињског манастира такође је било приметно повећано присуство полиције.