Прочитај ми чланак

Након Вучићевог обраћања Београђани похрлили по шећер, узимају и по 7кг

0

У београдским продавницама има довољно основних животних намирница, али је последњих дана повећана потражња за уљем и шећером, уверио се репортер Нова.рс на лицу места. У појединим продавницама постављено је обавештење за купце у ком се наводи да буду солидарни и одговорни и да купују брашно, уље и шећер у препорученим количинама од максимално 4кг, односно 4 литра по рачуну.

У разговору са продавцима сазнајемо да људи протеклих дана нису панично куповали, али да је интересовање појачано.

„Не знам из ког разлога, али људи купују шећер и то више шећер, него брашно – не знам зашто“, откирва нам у разговору једна од запослених у маркету.

У прилог овоме на једном од рафова у маркету у центру града затичемо смањене количине шећера.

Иако је маркет препоручио да је дозвољено узети само 4 кг, то се у случају овог Београђанина није испоставило као тачно.

Он је успео да купи најмање 7 кг шећера, а разлог нисмо успели да сазнамо.

У разговору са купцима који чекају у редовима, најчешће пензионерима, сазнајемо да им је главна бољка то што је све поскупело, али се труде да остану солидарни и не купују превелике количине.

„Купујем онолико колико ми је потребно, 1-2кг. Нису ми јасни људи који вуку оне пуне велике корпе шећера и брашна, па јутрос сам то видела“, навела је једна пензионерка.

У једној од мањих продавница у непосредној близини аутобуског стајалишта затичемо довољно свега на полицама: од брашна, преко уља, до шећера, а запослена нам откирва да је од викенда приметила да људи узимају више основних животних намирница.

„Знате шта, као што видите – на полицама свега има довољно, а да људи купују, купују. Можда мало више од викенда, али ништа претерано и панично, али сам приметила да узму 2 или 3 кг брашна, а посебно шећер“, рекла је она.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић најавио је најтежу зиму у последњих 70 година, а рекао је и да ће бити глади, што је посебно узнемирило грађане.