Прочитај ми чланак

Уље у Србији дупло СКУПЉЕ него у Канади (ФОТО)

0

Цене производа у Србији отишле су у небо, поскупело је апсолутно све, па су грађани на мукама чим закораче у продавнице и супермаркете. И није то све, јер су цене у "економском тигру" скупље него у неким развијенијим земљама - томе у прилог говори и поређење цене маслиновог уља у Србији и, примера ради, у Канади.

Наиме, на Твитеру је то поређење објавио Душан Никезић, потпредседник Странке слободе и правде, који је документовао да је маслиново уље скоро дупло скупље код нас него у Торонту.

– Монини уље (један литар цена): Торонто – 1.209 динара, Београд – 2.350 динара. Удаљеност од Монини фабрике: Торонто – 6.991 км, Београд 671 км. Објаснио Билбија: овом ценом власт нас штити од Канађана, који би нам испразнили рафове и изазвали несташицу уља – написао је Никезић.

▪️Монини уље 1л цена:
– Торонто: 1.209 дин
– Београд: 2.350 дин

▪️Удаљеност од Монини фабрике:
– Торонто: 6.991 км
– Београд: 671 км

Наравно, потпредседник ССП је алудирао на изјаву Бојана Билбије, уредника у дневном листу Политика, који је гостујући на телевизији Прва истакао да би „држава могла да смањи цене хране, али да би то изазвало вештачку несташицу“.

– То је оно што грађани не разумеју, Србија може да смањи цену хране, али онда би опет дошли сви ови из региона да купују код нас и дошло би до вештачких несташица. И наша власт каже – боље да буде мало скупље, па да и дотирамо грађане и да дамо по 100, 200 евра као неку помоћ него да смањимо цену хране и да дође до несташица – рекао је Билбија.