Прочитај ми чланак

Крушевац: Ухапшен отац, сумња се да је подводио своје малолетне ћерке и снимао их

0

Крушевљанин и његова емотивна партнерка ухапшени су због сумње да су починили кривична дела против полних слобода на штету његових малолетних ћерки из претходних бракова, а Основно јавно тужилаштво и полиција сада имају мучан задатак да утврде да ли су неку од њих подводили, односно приморавали на проституцију.

Случај је у фази предузимања доказних радњи, а проверава се да ли су починили неко од кривичних дела: недозвољене полне радње, дистрибуција порнографског материјала или сексуална експлоатација.

Полиција истражује емотивне партнере, Крушевљанина и његову партнерку, чији су идентитети познати „Новостима“, како би се утврдило има ли елемената за подизање оптужнице.

Случај је изузетно сложен, пре свега због робинских веза осумњиченог и наводних жртава.

„Оптужбе су ужасне и још увек нису до краја издефинисане“, каже саговорник „Новости“ близак истрази.

„Да ствар буде још страшнија, реч је о ћеркама ухапшеног. Осим што се проверава да ли је неку од њих подводио, треба утврдити и да ли их је можда и снимао док су наводно биле са мушкарцима и те снимке дистрибуирао. Засада се интензивно испитују све околности извршења више наводних кривичних дела“, наводи.

Како се сазнаје, поступак је покренут када се једна од наводно оштећених девојака поверила мајци, бившој супрузи осумњиченог, која је цео случај пријавила полицији након што јој је ћерка испричала шта јој се догодило. Потом се јавила и ћерка осумњиченог из другог брака, односно полусестра оштећене.

Полиција у међувремену почела да проверава аутентичност свих исказа, испитују се сведоци, а радиће се и додатна вештачења и то не само психолошко-психијатријска, већ ће се проверавати и мобилни телефони као и свака комуникација са друштвених платформи.