Прочитај ми чланак

Помозимо самохраној мајци Катарини Киш

0


Потресна прича о породици двадесетдвогодишње Катарине Киш, самохране мајке дечака и девојчице који су донедавно живели у кућици без струје и воде на гробљу у Тителу, имала је одјека.

Захваљујући људима добре воље, а пре свега  телевизијским посленицима „Прве”, који су све покренулу, о Катарини и деци одскоро брине тителска социјална служба, па је мајка с малишанима привремено смештена у адекватније услове живљења. Да би се трајно решио проблем ове породице, у Тителу је пронађена  и капарисана кућа,  али је  обезбеђена  половина потребне суме. Разумевање су показали и здравствени радници.  Катаринина двоипогодишња девојчица рођена   с аномалијом – прорезаном усном и непцем,  тренутно је у Дечјој болници у Новом Саду где ће бити оперисана.

– Помоћ стиже, али  је недовољна, каже Новосађанка Добрица Хајцер, најзаслужнија што је ова прича стигла и до читалаца „Дневника”. Дирнута судбином ове деце и њихове мајке, и сама је послала прилог, а ових дана апелује и на своје пријатеље и чланице новосадског Друштва љубитеља цвећа, приватне предузетнике и друге,  да помогну колико могу, свесна да су прилике изузетено тешке, а стандард многих на веома ниском нивоу.

Дакле, акција прикупљања новца за куповину  куће у Тителу и помоћ породици Киш је покренута. Они који желе  могу да уплате новац на жиро рачун  Развојне банке Војводине, 335-0000000344863-71, на име Катарина Киш, назнака – помоћ за Катарину Киш.

(Дневник)